maanantai 14. maaliskuuta 2011

Kipeyden kirpeä kiukku..

Hei pitkästä aikaa! Me ei olla oltu yhtään tarinointituulella pitkään aikaan. Me ollaan oltu kipeitä ja kiukkuisia. Ja koska me ollaan oltu kipeinä, niin meillä ei oo juttu oikeen luistanu.

Ja koska me ollaan oltu kipeitä, niin meitä on kiukuttanut oikeen olan takaa. Mikään ei oo ollu hyvin. Me ollaan kiukuteltu millon mistäkin asiasta. Millon me ei olla saatu ruokaa tarpeeksi ajoissa, tai millon se taas on tullu liian aikaisin. Tai emäntä on antanu meille hiutaleita, vaikka me oltais just sillon haluttu pakastettuja hyttysentoukkia. Tai tai tai.. Me ollaan kiukuteltu toisillemmekin oikein tosissaan, näykitty toistemme eviä ja purtu toisiamme huuleen. Emäntä sano että se on kuin ketjureaktio. Yleensä mä alotan, ja puren ensin Miniä. No Mini taas menee ja tönii Räyhää kylkeen. Räyhä spurttaa heti Hissukan luokse ja puree sitä huuleen. Hissukka ui Ähkyn luokse ja tönäsee sen kasvipuskaan. Ja kun kierros on tehty, me alotetaan taas alusta. Kyllä on kiukun kipinät lennelly meidän altaassa moneen kertaan!

Meidän sairastelu alkoi kun meihin ykskaks tarttu pilkkutauti. Ihme sinänsä, koska meille ei oo tullu uusia kalakavereita. Emäntä osti heti lääkettä meille, mut siitä huolimatta kaks romminokkaa ehti kuolla. Meil on niitä kova ikävä. Kun pilkkutauti saatiin kuriin meitä alkoi vaivata sisäloiset. Emäntä huomas heti että meillä ei oo kaikki hyvin, kun meille ei enää sapuska kelvannu. Isäntäkin sano että kalojen täytyy olla tooosi kipeitä jos niillä ahmateilla ei oo nälkä. Tosi on! Yritäppä ite syödä jos vattaas vääntää.. No, ei hätiä mitiä; emäntä antoi meille taas lääkettä, ja niin sekin vaiva sitten katosi. Nyt meille maistuu jo ruokakin ja me ollaan melkein niin kuin ennenkin. Niin, melkein.. Me ollaan nimittäin nyt tultu murrosikään, ja me nahistellaan keskenämme aika tavalla, vaikka se ei enää johdukaan sairauksista. Pitäähän kunnon ahventen nyt vähän pullistella, miten sitä muuten tytöille näyttäis kuka meistä on isoin, vahvin, uljain ja petomaisin ahven. Kattokaas, parinmuodostus se on mielessä meillä kaloillakin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti