tiistai 8. helmikuuta 2011

Kyllä meitä pelotti...

Tänään meitä pelotti ihan oikeesti, vaikka me ollaankin aika rohkeita veijareita noin muuten. Mutta mitä muuta me voitais tehdä kun olla peloissamme, kun meidän allas alkaa yhtäkkiä tärähtelemään, ja vesikin tärähtelee niin että suomuissa tuntuu? Semmosta me ei olla koskaan ennen koettu, paitsi ehkä silloin kun meitä tuotiin lentokoneella Amazonin viljelylaitokselta tänne suomeen myyntiin.

Emäntä rauhoitteli meitä ja sanoi että tärähtelyt ja kovat jysäykset kuuluu tuolta meidän katolta. Sinne oli vihdoin tullu huoltomiehet kolaamaan lumia ja hakkaamaan jääpatoa auki. Huoltomiehet oli ilmottanu emännälle että katolle oli muodostunu jääpato, ja se esti sulavan veden valumisen katolta pois. Niinpä se vesi valui sitten meidän huusholliin sisälle.

Kyllä me kuunneltiin sitä pelottavaa tärinää aika kauan, yli tunti siinä meni ennenkuin meteli ja tärinä loppui kokonaan. Mutta niin loppui myös veden valuminen katolta meille sisälle. Että oli siinä sentään jotain positiivistakin. Mutta niin kovasti me ehdittiin pelästyä, että meni ihan iltapäivän puolelle ennenkuin me tultiin kasvien takaa taas esille ja ruoka alkoi maistua. Onneks on noita kasveja nyt altaassa paljon, niiden alla on turvallista olla piilossa. Välillä me kurkittiin että onko toi Quark ehkä rohkeampi kuin me, mutta sekin oli menny puunpalan koloon piiloon. Se ei oo koko päivässä ees koskenukkaan jauhomatoihin, joita emäntä sille oli tarjoillu. Emäntä on siitä vähän huolissaan, ja toivoo että se huomenna jo söis jotakin.

Meillä on tänään myös ravannu aikamoinen lauma ihan ventovieraita ihmisiä. Niitäkin me jouduttiin vähän pelkäämään, kun me tiedetty mitä ne meillä oikein tekee. Isäntä sit meille sanoi että näitä ventovieraita ihmisiä käy meillä nyt luultavasti harva se päivä. Kaikki tää johtuu kuulemma tosta kattovuodosta. Meillä on käyny jos jonkunlaista huoltomiestä, sähkömiestä, isännöitsijää ja meidän talon oma talonmieskin. Sähkömies kävi katkasemassa yhdestä keittiön pistorasiasta sähköt, sieltä nääs valui vettä yöllä ulos. Samoin valui makuuhuoneenkin pistorasiasta, sekin on nyt käytöstä pois. Isännöitsijä kävi kuulemma sen takia, että se pystyi tekemään raportin vesivahingosta taloyhtiön vakuutusfirmaan. Samalla se katto että mitä kaikkea meillä nyt sitten tarvii remontoida.

Pääasia kuitenkin on, että vedentulo onneksi loppui. Kattopellit uusitaan kesällä, kun ei oo lunta. Emäntä sano että kun seinät on ehtiny kuivua, niin meille tulee uudet tapetit ja maalit, sitten on kaikki taas hyvin. Eikä meidän enää onneks tarvi pelätä. Herra Imunen oli muuten tänään tooosi urhea! Me kaikki muut piiloteltiin kasvien alla, mut Herra Imunen se vaan seilas tuttuun tapaansa etulasin tuntumassa. Se ei pienistä hötkyile, mut sehän onkin Herra Imunen, sankariainesta!!

1 kommentti:

  1. Aijai, mun kunnioitus Imusta kohtaan vaan kasvaa ja kasvaa :D Eipä se ole sellanen arkajalka kun muut....... vois emäntäki ottaa siitä vähän mallia ;)

    Minäkö muka vihjaan jotain? O.o

    VastaaPoista