tiistai 1. helmikuuta 2011

Imusen surffiharrastus

Kurkusta on moneksi, tuumi Herra Imunen meille eilen illalla. Ihmisetkään ei kuulemma tajua kuinka monipuolinen asia tuo kurkku on, ainakin näin Herra Imunen meille kertoi. Imunen nääs tykkää aina tarkkailla mitä ihmiset touhuaa, ja niinpä se on nähny että ihmiset käyttää kurkkua itsekin ruokiinsa. Imunen oli tästä aika ällistynyt, se nääs oli luullu että kurkkua on tässä huushollissa vaan sitä itseään varten. No, kaipa siitä riittää isäntäväellekin, Imunen tuumi diplomaattiseen tapaansa.

Oli toki Imunen nähnyt että käyttää noi ihmiset kurkkua muutamalla eri tavalla. Ne syö sitä paljaaltaan, niinkuin Imunenkin, tai sitten ne laittaa sitä leivän päälle tai koristelee sillä voileipäkakkuja. Mutta sitäpä ei ihmiset oo koskaan hoksannut, että kurkkua voi käyttää Surffilautana. Ihan totta!! Herra Imunen sen tietenkin keksi itse, kukapa muukaan, sillä Herra Imunen on tosi fiksu kala. Vanhemmiten siitä voi tulla tosi nero tyyppi!

Herra Imunen nääs söi taas kurkkua tuttuun tapaansa eilen illalla. Mutta kuinkas ollakaan, kurkku irtosi telineestään ja kohosi komeasti altaan pinnalle. Ja koska kurkku on Imusen Herkku Numero Yksi, niin se piti siitä kiinni kaikilla kymmenillä hampaillaan niin lujasti kuin pystyi, ja kohosi sitten kurkun mukana pinnalle. No, käy se näinkin, tuumi Imunen, ja jatkoi tyynesti syömistään, sillä Imunen ei helposti hötkyile. Kurkku seilasi altaan pinnalla veden virtauksen mukana, ja silloin Herra Imunen sen keksi. Tämähän on oikea surffilauta! Herra Imunen ihastui keksintöönsä niin kovasti, että se surffasi kurkun kanssa monta kierrosta altaan ympäri. Me muut kalat kateltiin sitä aivan ihastuksissamme, niin taitavaa oli Imusen meno! Kyllä meitä harmitti ettei meidän ruumiinrakenne oo semmonen että mekin voitais surffata. Olis mukavaa kun meille kaikille annettais oma kurkku, ja sitten me surffattais porukalla ympäri allasta! Siinä vaiheessa Imunen sano meille, että kurkku on jotain vieläkin enemmän kuin herkku, voileivän täyte tai kakun koriste. Kurkku on myös tivolin törmäily-auto. Me sitä vähän ihmeteltiin, sillä me ei tajuttu sitten ollenkaan mistä ihmeestä Imunen oikein puhui. No, Herra Imunen selitti meille, että kun se seilas sen kurkun kanssa altaan pinnalla, niin välillä se kurkku kopsahteli altaan laseihin tai suodattimiin. Olo oli ihan kuin tivolin törmäysautossa, sanoi Imunen. Sekin oli kuulemma kivaa touhua. Voi harmi, ettei me voida tehdä tommosta, me kun ollaan korkean mallisia kaloja, niin me ei opita surffaamaan vaikka kuinka haluttais. Meidän täytyy vaan keksiä itellemme joku muu harrastus, ei auta.

Herra Imunen surffaili kurkun kanssa niin kauan, että laskeutui pohjalle vasta kun vatsa oli aivan täynnä. Tuumi että oli se niin kivaa puuhaa, että tästä lähtien se aikoo tehdä sitä joka päivä. Siitä tulikin Imuselle mieleen: missähän se tämänpäiväinen kurkkuviipale oikein viipyy...

1 kommentti:

  1. Eeeei elämä :DD Mahtava toi Imunen, on, todella :D Fiksu otus, täytyy sanoa. Ruoan hyötykäyttöhän on tosi tärkeä asia nykypäivänä ^^

    VastaaPoista